Tuesday, 19 January 2016

Rancangan Tahunan Pandu Puteri Tunas 2016

Tahun ini saya dilantik menjadi ketua untuk unit beruniform Pandu Puteri Tunas dimana ini merupakan kali pertama sepanjang perkhidmatan saya. Selama ini saya hanya menjadi 'orang bawah' sahaja. Kalau nak ikutkan minat, ya, saya memang kurang berminat dengan semua ini, tapi apakan daya, tanggung jawab sudah diberi dan harus diterima dan dijalankan sebaik mungkin... Percubaan pertama saya ialah menyiapkan perancangan tahunan bagi tahun 2016. Segala perancangan kebanyakkannya saya rujuk di laman http://www.panduputeri.org.my/ dan buku Panduan Asas Pandu Puteri Tunas terbitan Edusystem Sdn. Bhd. Saya juga telah menyiapkan laporan mingguan untuk 12 kali perjumpaan. Matlamat saya adalah untuk memudahkan guru-guru yang bersama saya dibawah unit beruniform Pandu Puteri Tunas untuk mengendalikan aktiviti dan tidak perlu menyediakan laporan. Mereka hanya perlu membantu saya mengambil kehadiran dan mencatatkannya di dalam laporan itu nanti. Menjalankan aktiviti kokorikulum sehingga lewat petang amat menguji kesabaran. Saya berharap dengan bantuan saya yang tidak seberapa ini dapat meringankan beban guru-guru sekolah saya yang bersama-sama memimpin Pandu Puteri Tunas.

Sumber Gambar : Google Image

Download : Rancangan Tahunan Pandu Puteri Tunas 2016 dan 12 Laporan Perjumpaan

Mohon maaf sekiranya aktiviti yang saya rancang tidak menepati standard piawaian otai-otai Pandu Puteri Tunas. Saya budak baru belajar! :)

16 comments:

 1. Syabas..layari blog PPT sekolah saya.
  Http://panduputeriskchenderah.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Salam...ini rancangan utk tahun berapa ye?sy pegang tahap 1...darjah 3...boleh ke guna yg ini ye?terima kasih

  ReplyDelete
 3. Salam...ini rancangan utk tahun berapa ye?sy pegang tahap 1...darjah 3...boleh ke guna yg ini ye?terima kasih

  ReplyDelete
 4. Salam.. kalu perancngn tahunn utk semua tahun ye... ada tak perancangn yg brbeza utk thn 3 hingga 6... tq for sharing..

  ReplyDelete
 5. Salam.. kalu perancngn tahunn utk semua tahun ye... ada tak perancangn yg brbeza utk thn 3 hingga 6... tq for sharing..

  ReplyDelete
  Replies
  1. takde cikgu.. saya buat sekaligus untuk semua sebab mmg jalankan aktiviti bersama2...

   Delete
 6. Terima Kasih cikgu! Alhamdulillah, berjaya download ;)

  ReplyDelete
 7. Minta izin untuk cp ye... Sbgai panduan.

  ReplyDelete
 8. terima kasih cgu.sy cp ye.sgt2 membantu

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...