Panduan Pengurusan Majlis / Acara di Sekolah - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Tuesday, 10 July 2018

Panduan Pengurusan Majlis / Acara di Sekolah


Halluuu gaise!

Baru ada kesempatan nak ber blogwalking dan meng google secara aktif yang akhirnya telah menemukan saya dengan bahan tentang Pengurusan majlis dan protokol... Hehe... Memang saya suka bahan-bahan macam ni, bukan apa, at least ada la panduan untuk kita, guru-guru di sekolah, tentang tatacara mengurus majlis dengan betul... Saya terjumpa dua bahan yang awesome, satu adalah Buku Panduan Pengurusan Majlis dan Acara, keluaran Jabatan Perdana Menteri (2014) dan satu lagi adalah slide persembahan yang disampaikan oleh Encik Alias Bin Yoop, PPD Klang bertajuk Aplikasi Protokol Dalam Pengendalian Majlis Rasmi di Sekolah (2012)

Jom kita sama-sama study bahan-bahan ni agar majlis kita di sekolah dapat dijalankan dengan lebih teliti dan terancang selain mengikut prosedur serta tatacara yang betul. Walau bagaimana pun, bahan-bahan tersebut saya lihat tarikhnya agak lama juga dah... Berkemungkinan ada sedikit sebanyak perubahan... Jika anda maklum tentang apa-apa perubahan selain yang tercatat pada buku dan slide tersebut, saya mohon jasa baik anda untuk kongsikan di ruangan komen agar info terkini dapat tersampai kepada semua pembaca blog ini ya...

Download : Buku Panduan Pengurusan Majlis dan Acara, Jabatan Perdana Menteri

Download : Aplikasi Protokol Dalam Pengendalian Majlis Rasmi di Sekolah

Sekiranya anda memerlukan teks ucapan untuk pelbagai acara, boleh la pergi ke post saya yang terdahulu... Sekiranya anda berminat untuk menyumbang teks ucapan atau apa-apa sahaja bahan berkaitan pendidikan kepada blog ini, bolehlah berhubung dengan saya ya. 😄

Sekian sahaja dari saya... Assalamualaikum...

Nota Kaki: "Berhati-hatilah dengan firasat orang yang beriman, sesungguhnya dia melihat dengan cahaya Allah." HR Tirmidzi

No comments:

Post a Comment