Clipart, gambar PNG, Vectors & Latar Belakang Percuma - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Thursday, 18 June 2020

Clipart, gambar PNG, Vectors & Latar Belakang Percuma


Hai gais!

Assalamualaikum... Apa khabar semua? PKP ni ramai yang dah buat macam-macam termasuk designing itu dan ini kan... Hehe... Okay hari ni saya nak share beberapa laman web yang anda semua boleh dapatkan free clipar & gambar yang cantik-cantik belaka. Selalu kita cari gambar kat Google Image, ada gambar yang ada background, jadi tak cantik kalau nak letak kat dalam poster dsb. Saya memang sakit mata tengok benda kecik-kecik macam tu... Untuk poster ke apa ke, saya prefer clipart atau gambar yang takde latar belakang, barulah cun bila letak kat background bewarna kan... Hehe... Kalau tidak nanti nampak pulak gambar tu macam dalam kotak! Ewww!~

Okay, berikut adalah antara laman web yang saya rasakan sangat bagus dan menarik untuk kita semua dapatkan sumber imej, latar belakang atau pun clipart... Boleh try download dari laman-laman ni. Carilah yang percuma hokayyy! Ada laman yang memerlukan kita mendaftar, ada yang tak perlu... Ada yang ada limit, ada yang takde limit... Pandai-pandailah kita menggunakan sumber yang ada ya... Hehe.














Sekian sahaja perkongsian saya hari ni... Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Saya doakan semua berada dalam keadaan sihat sejahtera dan sentiasa dalam lindungan serta rahmat Allah SWT. Take care, gais! Assalamualaikum...

Nota kaki : Anda tidak akan dapat lari dari tanggungjawab pada hari esok dengan menghindarinya pada hari ini.

No comments:

Post a comment