Koleksi Lagu Pendidikan Kesenian Tahun 1 - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Wednesday, 7 March 2018

Koleksi Lagu Pendidikan Kesenian Tahun 1


Salam.

Hi gaise! I'm back! Yeahhh... I'm backkkk! Pulang dengan harapan! gitcheww! Hahahaa... Harapan la sangattt! hakhakk...

Hokay... Kebetulan minggu lepas sorang cikgu di sekolah saya minta tolong saya dapatkan lagu-lagu untuk Subjek Pendidikan Kesenian Tahun 1... But since keadaan tak mengizinkan, maka ter delay lah kerja-kerja pencarian lagu ni... Ni baru dapat nak compile kan semua lagu-lagu tu. Huhuhu... Sorry kak Ecah, lambat sket! So, alang-alang saya dah dapatkan semua lagu-lagu tu, saya kongsikan terus laa di sini untuk rujukan bersama... :)

Saya dapat lagu-lagu ni dari youtube. Kalau ada yang berminat nak mendapatkannya, sila la download dari link yang saya berikan kat bawah ni nanti ye... Nanti bolehlah korang mainkan lagu ni tanpa adanya internet... :) Paparkan kat dalam kelas, mesti murid-murid tahun 1 enjoy tengok video-video comel beranimasi macam tu... Hehe... Kalau nak pasang kat radio pun boleh, download format mp3 tu hokayy! Saya dah siap convert kan untuk korang... Hehe... 


6) Ca Ca Capan
Download Video Ca Ca Capan
Download mp3 Ca Ca Capan

7) Dandan Diri
Download Video Dandan Diri
Download mp3 Dandan Diri

8) Dayung Sampan
Download Video Dayung Sampan
Download mp3 Dayung Sampan

9) Irama Sang Kancil
Download Video Irama Sang Kancil
Download mp3 Irama Sang Kancil

10) Suasana Hutan
Download Video Suasana Hutan
Download mp3 Suasana Hutan

11) Tikus dan Helang
Download Video Tikus Dan Helang
Download mp3 Tikus dan Helang

12) Lenggang Inang
Download Video Lenggang Inang
Yang ni tak berjaya pulak saya nak convert jadi mp3... Huhu... Sorry!

Okay gaise, sekian sahaja perkongsian saya kali ini... InsyaAllah ada masa saya up lagu pendidikan kesenian Tahun 2 pulak...

Nota kaki: Alhamdulillah, Allah dengar doa saya. Yup, bila saya dah malas nak fikir tentangnya lagi dan serahkan segala kepadaNya, Alhamdulillah, ia telah menampakkan hasil yang lebih positif... Semoga segalanya terus terusan beransur baik dan tak memeningkan kepala saya lagi... Ameen. Ada masa kita tak perlu lagi kata atau buat apa-apa tentang sesuatu yang menyesakkan jiwa dan minda, enough is enough... Just leave it to Allah... Biarkan masa dan takdir menentukan segalanya... Itu lebih baik... Moga-moga masa tu tak ler terlalu lama sangat, boleh tahan penat gak nak tunggu... muahahaahaa... 💓

2 comments:

  1. terima kasih cikgu.Semoga terus diberikan kesempatan untuk berkongsi bahan2 ilmu di sini..

    ReplyDelete