Tuesday, 10 April 2018

Contoh Site Frog VLE yang Menarik


Salam... Haluuu gaise!

April yang sibuk! Huks!~ Terlalu banyak program yang disertai membuatkan saya rasa tidur tak berapa nak lena... Yang pasti memang saya agak penat! Huhuhuu...

Okay, hari ni saya nak kongsikan site-site FrogVLE yang telah dihasilkan oleh sahabat kita, Ustaz Huszarudin Hussin, dari SK Felda Lok Heng Selatan, Johor. Rajin betul dia ni... Segala site dia buat. Jealous saya... Haha... Site-site ni bolehlah dijadikan sebagai panduan untuk admin-admin di luar sana, korang boleh la letak site ni kat dashboard sekolah ke, atau ambil idea ustaz ni dan hasilkan la site-site cenggitu haa untuk murid-murid korang. Macam-macam ada weihh... Seronok pulak hakak tengok! Hahahah...

Berikut adalah link-link site yang dikongsikan oleh beliau... Semoga bermanfaat untuk kita semua dan sekaligus menjadi saham akhirat untuk ustaz Husza atas perkongsian ini...

One Stop Learning Center

Perpustakaan Digital

Info Grafik 

Video Pembelajaran 

E-Bahan Pembelajaran

Audio Pembelajaran

Coding 

Hot Flash Game

Eal-Qamus 

360 Degree Video

Jom Melancong

e-Belajar

e-Quiz

Buku Teks

Best kan! Banyak sangat budak-budak boleh explore kalau macam ni haa link yang diletak kat dashboard... Heheheee... Nak melancong boleh, nak belajar coding pun boleh, nak baca buku teks pun takde hal... Macam-macam ada! Awesome!~

Nota kaki: It's better to be criticized by a wise person than to be praised by a fool! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...