Cara Menukar Fail PDF kepada Word - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Tuesday, 22 February 2022

Cara Menukar Fail PDF kepada Word



Assalamualaikum semua... 


Hari ni saya ambil kesempatan untuk menulis. Dah lama tak berkongsi ilmu, sibuk sikit sejak kebelakangan ni. Saya nak kongsikan bagaimana cara untuk convert fail PDF kepada Word menggunakan online apps. Sangat mudah... Saya akan kongsikan beberapa aplikasi... Boleh lihat dibawah ni kaedahnya ya.




CLOUD CONVERT


1) Pergi ke laman https://cloudconvert.com/pdf-to-doc


2) Klik butang SELECT FILE


3) Kemudian, klik butang CONVERT


4) Setelah selesai boleh DOWNLOAD fail Word tersebut.




PDF2GO


1) Pergi ke laman https://www.pdf2go.com/pdf-to-word


2) Klik pada butang CHOOSE FILE - pilih fail dari komputer anda


3) Klik butang START


4) Setelah selesai, klik butang DOWNLOAD. 



I LOVE PDF


1) Pergi ke laman https://www.ilovepdf.com/pdf_to_word


2) Klik SELECT PDF FILE


3) Klik CONVERT TO WORD


4) Setelah selesai convert, klik DOWNLOAD 


MICROSOFT WORD


Boleh juga cuba buka fail PDF tu kat Microsoft Word... Tapi kalau banyak grafik atau tables, saya tak pasti boleh jadi cantik ke tak... Kot lari sikit la allignment... Huhu... Apa pun boleh try k... 


Sekian sahaja perkongsian untuk hari ini... Mohon doakan kesihatan dan kesejahteraan saya... Saya doakan rakan-rakan juga sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Allah SWT... Take care, gais. 


Nota kaki: Orang yang berakal itu bukan yang kenal mana yang baik mana yang buruk tapi yang kenali kebaikan lalu mengikutnya, dan kenali keburukan lalu menjauhinya. 

No comments:

Post a Comment