25 Template Buku Program Simple - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Thursday, 14 November 2019

25 Template Buku Program Simple


Assalamualaikum semua...

Hari ni saya nak berkongsi template buku program simple yang kosong. Saya dah sediakan dalam 25 design untuk korang guna... Pilih la nak pattern yang mana yang sesuai dengan jiwa dan raga korang hehh... Hehe. So nanti korang boleh masukkan lencana sekolah, wording dsb. Untuk wording, nanti korang pilih la wording yang cantik-cantik, comel, letuppsss! Baru le menarik buku program tu... 

Nak download font cantik, comel, unik.... Boleh tengok kat post saya yang ni... CARA MENAMBAH FONT DALAM KOMPUTER

Okay, bagi yang berminat nak download template buku program, boleh klik butang download. Semua dalam format JPG. Jadi kalau korang nak guna kat Power Point, ni caranya... Mudah je haa...

1) Download Template Buku Program



2) Buka Aplikasi Power Point

3) Insert Picture - Pilih template yang dikehendaki. Buat untuk beberapa slide mengikut bilangan mukasurat yang dikehendaki.


4) Boleh mula mengedit tapak Buku Program... Insert Wording, picture, dll.

5) Jangan lupa sebelum print, pastikan kedudukan mukasurat adalah betul. Siappp!~ Yayy!~

Okay gais, semoga perkongsian ini bermanfaat! Take care. Babai... Assalamualaikum...

Nota kaki : Susah untuk mengenal erti menghargai, sebelum merasa erti kehilangan...

No comments:

Post a Comment