Cara Menghilangkan Popup OneDrive Semasa ON Laptop - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Monday, 6 July 2020

Cara Menghilangkan Popup OneDrive Semasa ON Laptop


Hai semua. Assalamualaikum...

Baru-baru ni ada rakan yang bertanya saya tentang aplikasi OneDrive yang akan selalu popup bila ON laptop. Setiap kali buka laptop, pasti OneDrive ni muncul di skrin... Annoying jugak kann... Hahaha... Okay, ni saya kongsikan cara macam mana nak elakkan OneDrive ni terpapar setiap kali kita buka laptop. Simple jer sebenarnya... Jom tengok!~

Langkah-langkah 'Menghilangkan' Popup OneDrive Semasa ON Laptop

1. Buka aplikasi OneDrive

2. Klik butang MORE

3. Klik SETTING

4. Unchecked kotak START ONEDRIVE AUTOMATICALLY WHEN I SIGN IN TO WINDOWS

5. Klik OK

Setelah selesai, bolehlah restart komputer anda bagi memastikan OneDrive sudah tidak lagi terpapar secara automatik apabila anda ON laptop... Try lah. Semoga berjaya! Hehe...


Sekian sahaja perkongsian simple tech tips untuk hari ni... Semoga bermanfaat! Take care. Babai!

Nota kaki : Lisan adalah cerminan hati.

No comments:

Post a comment