Cara Melukis Animasi 2D Menggunakan Power Point - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Tuesday, 21 April 2020

Cara Melukis Animasi 2D Menggunakan Power Point


Assalamualaikum gais!

Hari ni saya nak share bahan yang dikongsikan oleh Encik Faruze Bin Iberahim, Pegawai Sektor Sumber Teknologi Pendidikan, Jabatan Pendidikan Negeri Johor. Beliau berkongsi tentang cara untuk mencipta watak animasi 2D (Lelaki & Perempuan) menggunakan Microsoft Power Point. Kemain banyak tutorial yang dikongsikan sampai tak tau mana nak mula... Haha... Macam-macam laa haihhh... 

Nampak tak? Betapa luasnya ilmu ni... Tak habis kalau nak belajar. Macam-macam ilmu ada. Ni baru bab ICT, belum bab adab, bab masak, bab agama, bab bahasa... Sangat luas ilmu Allah... 

Ni contoh watak animasi yang telah dicipta. Ber layer-layer yer... Bukan mudah. Nampak simple je tapi fuhhh... Bukan biashe-biashe nak membuatnya... Perlukan kesabaran dan skill yang banyak juga. Jom la kita try buat satu... 



CARA UNTUK MENCIPTA SENDIRI WATAK ANIMASI 2D (LELAKI & PEREMPUAN) MENGGUNAKAN MICROSOFT POWERPOINT

Korang kalau minat nak belajar buat watak animasi 2D, design je sendiri guna Microsoft Powerpoint jer... Cuti-cuti ni boleh bagi anak-anak try jugak. Selamat mencuba!

Panduan Video (Watak Perempuan) 




Panduan Video (Watak Lelaki) 



Haaa... macam mana? Agak-agak lepas ni korang mampu tak nak hasilkan watak animasi sendiri? Jom try... Jangan lupa subsribe, like dan share. Join Channel Telegram @myEDUTECH

Nota kaki : Sentiasa fokus dan konsisten adalah kunci kejayaan apa saja matlamat yang ingin dicapai. 

No comments:

Post a comment