Lembaran Aktiviti Bulan Ramadhan - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Friday, 24 April 2020

Lembaran Aktiviti Bulan Ramadhan



Assalamualaikum semua!


Halluuuu... Selamat berpuasa ya! Jangan buat-buat lupa minum kopi plak pagi ni... Hahah... Okay, hari ni saya nak kongsikan lembaran aktiviti yang baik dan boleh dijadikan sebagai aktiviti kepada murid-murid yang sedang bercuti Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni. Kita bagi aktiviti yang fun & easy macam ni, supaya adalah something yang boleh mereka buat dalam cuti ni. 

Sebelum tu, suka saya highlight kan di sini bahawa, ni bukan bahan saya ya... Saya dapat bahan-bahan ni dari internet. Ada yang saya dapat dari email few years ago contohnya macam Ramadhan Pack tu... Memang best! Sesuai sangat untuk murid-murid buat bagi mengisi masa lapang.

Bagi yang berminat, silakan download dan kongsikan dengan murid-murid atau anak-anak anda ya... 

BAHAN 1 

My 2020 Covid 19 Time Capsule - Mengandungi 11 muka surat yang sangat WOW! Aktiviti menarik... Cuba download, tengok! Memang awesome!





BAHAN 2

Ramadhan Pack For Kids - Bahan ni saya dapat pada tahun 2017 lagi dalam email. Mengandungi 31 helai lembaran aktiviti berkaitan Ramadhan. Content yang sangat bagus! Aktiviti yang pelbagai, confirm anak-anak suka... 





Bahan 3

Ramadhan Activity e-book - 75 mukasurat aktiviti untuk kanak-kanak yang bewarna-warni... 



Bahan 4

Quran Theme Pack - Aktiviti menarik berdasarkan Al-Quran.


Download : Quran Theme Pack

Semoga bahan-bahan yang dikongsikan bermanfaat untuk kita semua. Jangan lupa share bahan-bahan ni kepada murid-murid korang... Take care gais.. Assalamualaikum...

Nota kaki : Ilmu mengatur pengetahuan. Kearifan mengatur kehidupan.

2 comments:

  1. Assalamualaikum cgu raihan...nle share cara buat quizizz

    ReplyDelete
  2. Tqvm info ttg apps g.meet....brmanfaat sangat...alhamdulillah

    ReplyDelete