Aplikasi Membina Lembaran Aktiviti Murid (Custom) - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Tuesday, 24 September 2019

Aplikasi Membina Lembaran Aktiviti Murid (Custom)


Assalamualaikum semua!~

Hai. Hari ni saya nak share cara mudah untuk korang buat lembaran kerja complete dengan jawapannya sekali. Memang best! Boleh guna worksheets ni dalam kelas atau pun untuk aktiviti panitia.

Nak buat crossword puzzle ke, matching/sorting activity ke, dominos, nak ajar waktu guna jam pun ada lembarannya... memang mudah... taip perkataan jer, sistem akan auto generate dan lembaran akan tersedia dalam seminit dua... Paling best, complete dengan jawapan tau! Boleh try pergi ke laman-laman berikut untuk menghasilkan lembaran sendiri. Customized. Boleh buat ikut topik, ikut aras murid sendiri. Senang!


Satu


Matching list, word search, word search with image, word tracer etc



Dua



Bingo, Matching, crossword puzzle, fill in the blanks, missing letters, word search etc


Tiga 

Matching, Sorting, Word Scrambler


Empat

https://worksheets.theteacherscorner.net/
Handwriting, Word Search Maker, Telling Time Worksheets, Money Worksheets, Calendar Maker, Maze Maker, Word Cloud etc


Lima 

https://www.toolsforeducators.com/
Board Games, Dice Maker, Bingo Board Maker, Tracing Worksheets, Domino Maker etc.

Sekian sahaja perkongsian untuk kali ini. Bila bahan dah siap, jangan lupa share dengan kawan-kawan yang lain. Siapa tau simple kindness yang kita buat dapat memberikan kebaikkan ke atas diri dan keluarga kita. Kann... Take care, gaise! Assalamualaikum.... :)

Nota kaki : Not everyone will understand the pain behind your smile, the love behind your anger, the reason behind your silence & the struggle behind your success!

No comments:

Post a Comment