Cara Delete Kelas Dalam Google Classroom - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Wednesday, 25 March 2020

Cara Delete Kelas Dalam Google Classroom


Assalamualaikum gais!

Hai semua. Malam ni mata tak boleh nak lelap, so kita buat sharing ringkas kat blog ni ye.. Huhu... Harap-harap korang semua sihat ye, jangan keluar kalau takde keperluan. Semoga Allah berikan kecukupan untuk kita walau kita masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan ni ye... InsyaAllah... 

Okay, malam ni saya nak share tentang cara bagaimana untuk korang delete kelas dalam Google Classroom. Kadang-kadang kita tersilap create kelas atau dah tak nak kelas tertentu... Yes, memang benda ni sangat simple, untuk yang tau! Tapi untuk yang tak tau, mungkin akan tercari-cari button delete kat situ. Hehe... Jom kita tengok macam mana kaedah nak delete kelas.

Cara Delete Kelas Dalam Google Classroom

1) Pergi kat Classes

2) Klik tiga titik kat kelas yang nak di delete. 

3) Klik Archive - Archive

4) Kemudian, Klik Archived Classes.

5) Pilih kelas yang hendak di delete. Klik pada tiga titik, klik Delete.

Senang je kan? Hehe... Okay, semoga tips mudah ni membantu dan bermanfaat untuk korang. 

Take care gais! Doakan kebahagiaan, keselamatan & kesihatan saya ya... Semoga kita sentiasa dalam rahmat Allah SWT. Aamiin... :)

Nota kaki : Pertahankan yang terbaik karena yang menarik belum tentu yang terbaik!

No comments:

Post a comment