Koleksi Kuiz Google Form Bahasa Inggeris - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Saturday, 21 March 2020

Koleksi Kuiz Google Form Bahasa Inggeris


Assalamualaikum...

Hai gais! Day 4 kat dalam rumah macam erghhhh... Stress! Asyik masuk keluar dapur je la haaa... Haha... Masak, makan, masak, makan... 

Tapi okay la, ada la masa nak mengadap laptop bina soalan. Alhamdulillah, sempat membina beberapa set soalan hari ni. Since ramai plak yang PM excited beritahu mereka dah berjaya bina soalan menggunakan tutorial yang saya kongsikan sebelum ni, I was like very happy. Syukur sangat, ilmu dah tersebar & dimanfaatkan oleh rakan-rakan guru. Semoga ada pahala untuk saya... Aamiin...

Rakan-rakan saya dalam Group Super Teacher GST ni dok giat berkongsi link yang mana saya rasa benda ni sangat baik untuk diamalkan. Yela, tak la terbeban sangat nak bina banyak-banyak soalan kan... Sorang tolong cover untuk tahun 4, sorang buat untuk UPSR, Grammar... Last-last bila dikumpul, ada banyak set jadinya... Kan best macam ni! Hehe... 

Okay... Ni antara link yang korang boleh kongsikan kat murid-murid korang sementara tengah cuti Perintah Kawalan Pergerakan ni, memang sesuai sangatlah soalan macam ni di jadikan sebagai backup untuk PdP kita... Nak pegi sekolah tak dapat, So, ni je cara termudah untuk korang assign soalan kat murid-murid untuk jawab. Dorang boleh jawab guna phone je... More like self access learning la sebab once mereka dah jawab, mereka akan dapat point & boleh semak jawapan mereka betul atau salah... 

Ni antara yang dah siap... Yang berminat, silakan copy paste link dalam group Whatsapp kelas korang... Anyway, saya akan update jika ada lagi set soalan yang lain... InsyaAllah. So, jangan lupa sentiasa follow rapat post ni... Gituhhh! Bhahahaha... 


English Year 4 - Unit 4 (Celebration)

English Year 4 - Unit 3 (In the Past)

Grammar - Adverbs of Frequency

Grammar - Simple Past Tense

English Year 1 - Spelling
https://forms.gle/LAewoQsW7g2eH1c77


Singular & Plural Nouns
http://gg.gg/ticefizasingplural

Interrogative Pronouns
http://gg.gg/ticefizainterrogative

Pronouns
http://gg.gg/ticefizapronouns

Conjunction
http://gg.gg/ticefizaconjunction

Modals (Upper Intermediate Level)
http://gg.gg/ticefizamodals



Quiz 1 - UPSR

Quiz 2 - UPSR 
https://forms.gle/QacrwsYVd8kSBmfG9

Quiz 3 - Vocabulary
https://forms.gle/VCGVUWX28c2DBuJj7

Quiz 4 - Countable & Uncountable Nouns
https://forms.gle/QAjNyghGdhmmPEq4A

Quiz 5 - Occupation
https://forms.gle/JcycUNuP7iwBZYd58

Quiz 6 - Spelling
https://forms.gle/8uQsFqrAdzoTTwVp9

Quiz 7 - English Year 4 (In The Past)
https://forms.gle/M8D7DGtpiVhTW9Kk7

Nak belajar buat kuiz sendiri? Nah baca TUTORIAL MEMBINA KUIZ MENGGUNAKAN GOOGLE FORM

Semoga bahan-bahan ni bermanfaat untuk anak murid kita... Doakan kesejahteraan, keselamatan , kesihatan & kebahagiaan buat kami ya... Andai ada kesilapan dalam soalan yang dibina, mohon maklumkan... Andai ada yang nak berkongsi link soalan, boleh share kat ruangan komen / PM saya untuk saya masukkan ke dalam post ini, agar soalan-soalan tersebut dapat dimanfaatkan oleh guru-guru / murid-murid lain.

Ni ada quiz BI dari Quizalize. Boleh share dengan murid korang jugak heh... Tapi yang ni boleh jawab dari 22/3/2020 sehingga 30/6/2020 je... Copy paste masuk dalam group kelas korang hokayy!~

**ENGLISH QUIZ**
-Social Expression
-Countable & Uncountable Nouns
-Pronouns
-Proverbs
-Idioms
-Opposite Words
-Verbs
-Present Perfect Tense / Simple past tense
-articles a, an, the
-singular plural

http://zzi.sh 
Class Code : cex7360

Sekian dari saya... Assalamualaikum... #StayAtHome

Nota kaki : Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see. 

4 comments:

  1. tq cikgu raihan
    Saya try copy link url latihan tu tapi tak boleh cikgu

    ReplyDelete
  2. Assalam. Sya try copy link tp xboleh la...

    ReplyDelete
  3. Boleh copy link blog & share. https://www.raihanjalaludin.com/2020/03/koleksi-kuiz-google-form-bahasa-inggeris.html?m=1

    ReplyDelete