Cara Elak Kabus Pada Cermin Mata - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Monday, 10 August 2020

Cara Elak Kabus Pada Cermin Mata

 

Assalamualaikum... 

Hallu peeps! Malam ni mata tak boleh nak lelap, jadi kita berblog la ye... Huhu... Sejak kena pakai mask ke sana ke sini ni, agak tak selesa rasanya... Bukan apa, untuk pemakai cermin mata mesti tahu, bila bernafas, cermin mata akan berkabus... Tu belum lagi kalau turun dari kereta pagi-pagi... Meraban cari kain nak lap spec... Kelabu asap... Tak nampak apa... Haha... Time panas pun sama, nak bersukan ke hiking ke, memang kena sedia sapu tangan... Dalam gambar memang tak pernah takde kabus kalau time hiking... Hahahaha....

Tercari-cari juga solusi dan akhirnya dah jumpa... Hihi... Rupanya ada kain pengelap cermin mata khas untuk elak spec berkabus... Wahhh! Baru tau... Alhamdulillah... Dah beli sehelai, dah try baru ler berani nak share dengan korang semua. Memang terbaikkk! Tapi... depends pada brand ye. Yang saya pakai ni, saya memang beli dari Focus Point. Kat Shopee memang ada banyak jual, tapi bacalah review sebelum membeli hokayy! Sebab ada juga yang saya terbaca, lepas lap, lasting dalam 30 minit jer... Lepas tu kembali berkabus... So, tak gunalah kan... Kita nak kalau boleh kita lap sekali dua je sehari... Hehe. 

Okay, ni lah kain pengelap yang saya maksudkan... Ada banyak brand sebenarnya. Boleh cari kat kedai Spec... atau beli online jer... Anti-Fog Cloth! SAYA TAK JUAL! Cari sendiri hokayy!~ 😎



Kain ni tak boleh dibasuh dan hanya boleh digunakan sebanyak 1000 kali jerrr... Pastu silalah beli baru ye! Hehehe... 

Setakat ni alhamdulillah, memang takde kabus... Hihihi... Boleh tahan jugak kain ni, boleh avoid fog for hours kat spec kita. Perghh... Boleh la korang pulak mencuba nanti ye... Beli brand lain pun okay saja! Jangan cakap kakak tak kongsi! Haaaa... Ni dah share dah. Bukan ilmu pendidikan dan ICT je, barang baik pun kita share tauuu! Yelah... untuk dimanfaatkan bersama kan... apa salahnya... :)

Okay gais, sekian sahaja perkongsian saya pada hari ini. Semoga perkongsian ini bermanfaat dan dapat membantu si comel yang berkaca mata untuk mengurangkan kabus pada cermin mata ya! Comel la sangat kannn... Hahahaha.... Take care, gais! Jangan lupa doakan saya tau! Babai... Good nite! XOXO

Nota kaki : Hasad dengki itu memakan kebaikkan sepertimana api memakan kayu bakar. HR Abu Daud

No comments:

Post a comment