Sunday, 21 January 2018

Cara Menukar Format Video Youtube Kepada MP3


Assalamualaikum... Haluuuuu gaise!!! 😎

Terasa lama pulak tak bersiaran... Hahaha... Padahal baru 5 hari je tak ber blog... Huks...
Okay gaise, let's go straight to the point, hari ni saya nak share cara bagaimana korang boleh tukar format video youtube kepada mp3. Saya percaya ramai guru-guru terutama yang terlibat untuk melatih murid-murid masuk persembahan ke pertandingan ke nak tahu tentang ni. Yelah, kadang-kadang kita melatih murid menggunakan radio je. So, kenalah ada lagu dalam format mp3. Nak sumbat pendrive kat amp pun senang... Tak payah nak berlaptop bagai... Kann... Tak pun korang nak buat playlist kat dalam laptop korang ke... Apa lagi, download la lagu best-best save dalam laptop... Hahaaha... Senang nak dengar sambil-sambil buat keja kan. :D

Caranya mudah sahaja. Anda tidak perlu bersusah payah download apps... Hanya gunakan aplikasi online sahaja ya... Dalam masa beberapa saat, video anda akan di convert kan kepada format yang anda kehendaki. Tidak terhad kepada mp3 sahaja malah format .wma, .wav dll juga boleh... Okay, sila rujuk gambar untuk tahu dengan lebih lanjut ya...





**Ada juga sesetengah video yang tidak dapat diubah suai ye...



Senang je kan? Hehe... Try la... Hakak nak iron baju untuk seminggu ni... 😅 Selamat mencuba! Daaaa... 😀

Nota kaki: Friends come and go, like the waves of the ocean, but the true one stay like an octopus on your face. Hahaah... Kannn!~ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...