Contoh Sudut Pidato (Speaker's Corner) - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Friday, 21 September 2018

Contoh Sudut Pidato (Speaker's Corner)


Salam Jumaat semua!

Sejak post 150++ Tajuk Untuk Aktiviti Speaker's Corner tular di Facebook kelmarin, saya terpanggil untuk mengumpulkan gambar-gambar contoh sudut pidato atau Speaker's Corner dari sekolah-sekolah lain untuk bantu bagi idea kepada sekolah-sekolah yang mungkin masih lagi dalam tempoh menyiapkannya. 

Berikut adalah gambar-gambar Speaker's Corner yang dikongsikan oleh rakan-rakan saya dari pelbagai sekolah. So, kita boleh tengok la idea-idea guru dalam menyediakan tempat / sudut pidato di sekolah mereka. Bagi sekolah yang masih belum mempunyai sudut pidato ni, boleh la tengok perkongsian gambar di bawah... Mana tau, kot berkenan... Boleh la ceduk idea guru-guru ni... Hehe...

Sudut Pidato sekolah saya... :)


Perkongsian oleh Puan Marliza

Perkongsian oleh Puan Ratna

Perkongsian oleh Puan Marziati

Perkongsian oleh Puan Listina.

Perkongsian oleh Sir Marza 

Perkongsian oleh Puan Mona & Puan Hayati

Perkongsian oleh Puan Siti Hajar
Empat gambar di bawah adalah perkongsian oleh Cikgu Normizan dari SK Datuk Keramat 2, KL... Katanya sekolah kawan-kawannya dan ada juga yang di ambil dari perkongsian di FB.



Suka betul tengok yang ni... 3D giteww!

Saya pernah menjalani praktikal di sini pada suatu masa dahulu... Hehe...


Perkongsian oleh Cikgu Saiful Nizam
Perkongsian oleh Cikgu Azmadee
Perkongsian oleh Puan Sasi Kala
SK Sungai Rokam, Ipoh. Perkongsian oleh Puan Ayu Hartini
Perkongsian oleh Puan Rosrina Hezriza
Macam mana? Cantik tak? Dah dapat banyak idea kannn? Hehe... Buat jangan tak buat okay... Babai!

Nota kaki: Peringatan untuk diri sendiri yang selalu terlupa... "Orang mukmin tidak akan mengharapkan pujian dan sanjungan manusia kepadanya kerana dia lebih mengetahui kekurangan dirinya sendiri berbanding mereka. Pujian itu ujian kepada hati kerana ia boleh membawa kepada wujudnya sifat sombong, riak dan seterusnya menuju kearah ujub dan takkabur atau sebaliknya." 

No comments:

Post a Comment