Video Panduan Google Classroom Untuk Admin, Guru & Murid - Raihan Jalaludin's Blog

Latest

Saturday, 5 October 2019

Video Panduan Google Classroom Untuk Admin, Guru & Murid


Hai gais! Assalamualaikum...

Korang dah start guna Google Classroom ke belum? Ni ada perkongsian video-video tutorial oleh salah seorang rakan saya, Cikgu Mohd. Fadzil Abdul Hanid. Yang best nya, dia buat video untuk semua termasuk admin, guru dan juga murid. Korang share je video-video berkenaan dengan murid korang. Senang! Nak buat LADAP, mainkan je video-video ni, memang sangat membantu weihh tambah-tambah semuanya dalam BM... Serius! Berikut adalah senarai video yang dikongsikan... Alhamdulillah...

PANDUAN VIDEO GOOGLE CLASSROOM BAHASA MELAYU [BM]
* Update 02/08/2019

PANDUAN ADMIN SEKOLAH

1. Panduan Google Classroom : Peranan Admin Sekolah - Pengurusan Akaun Shortcut

2. Panduan Google Classroom : Peranan Admin Sekolah - Pengurusan ID Guru & Murid

3. Panduan Google Classroom : Peranan Admin Sekolah - Pengurusan Kelas Secara Pukal

Playlist Youtube (Peranan Admin Sekolah)

PANDUAN GURU

1. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Daftar Kelas Subjek

2. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Hantar Tugasan

3. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Hantar Kuiz

4. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Tanya Soalan

5. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Berkongsi Bahan (Material)

6. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Guna Semula Post (Reuse Post)

7. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Penandaan Markah Tugasan

8. Panduan Google Classroom : Peranan Guru - Eksport Markah Analisa Tugasan

Playlist Youtube (Peranan Guru)

PANDUAN MURID

1. Panduan Google Classroom : Peranan Murid - Sertai Kelas

2. Panduan Google Classroom : Peranan Murid - Jawab Tugasan

Playlist Youtube (Peranan Murid)

*Jangan lupa SUBSCRIBE untuk dapatkan video lain terkini SECARA AUTOMATIK melalui Notification. Hanya klik link ini >> http://www.youtube.com/user/MohdFadzil85 dan terus klik subscribe.

Untuk sertai Group Telegram Vlog Pendidikan »» https://t.me/vlogpendidikan

Kalau ada yang mencari nota atau bahan untuk pembentangan tentang Portal Digital Learning, boleh baca post ni ye.... MODUL ASAS PENGGUNAAN PORTAL DIGITAL LEARNING KPM 
Kalau nak modul GC pun hadooo... Tengok kat post ni... MODUL LENGKAP GOOGLE CLASSROOM & PANDUAN ASAS GOOGLE CLASSROOM 

Okay gais, semoga bermanfaat! Jangan lupa share so that lebih ramai lagi yang dapat ilmunya... InsyaAllah... Take care! Assalamualaikum...

Nota kaki : What's true or right is NEVER determined by popularity or polls. The right thing is often unpopular since it's harder to do.

No comments:

Post a Comment